1. Start jouw aanvraag

1. Start jouw aanvraag

Start nu snel en gemakkelijk jouw online aanvraag door op de knop start aangifte te klikken

2. Vul jouw gegevens in

2. Vul jouw gegevens in

Je beantwoordt stapsgewijs een vragenlijst, vult je persoonlijke gegevens in en heel snel weet jij hoeveel je terugkrijgt

3. Dien jouw aanvraag in

3. Dien jouw aanvraag in

Wij verwerken de teruggave voor je en sturen deze naar de Belastingdienst. Per aangifte betaal je eenmalig € 39,50.

Ik heb nog geen bericht van de Belastingdienst ontvangen, klopt dit?

Dit is mogelijk. Wanneer de aanvraag tussen 1 januari en 1 april is gedaan, ontvang je voor 1 juli per post bericht van de Belastingdienst. Is de aanvraag na 1 april gedaan, dan heeft de Belastingdienst in principe drie maanden de tijd om je een voorlopige aanslag op te leggen. Na ontvangst van deze voorlopige aanslag zal het belastinggeld binnen twee weken worden overgemaakt naar je rekening.

Ik ben verplicht aangifte te doen, want ik heb een aangiftebrief ontvangen. Kan ik op deze website mijn aangifte doen?

Je kunt gewoon het stappenplan doorlopen. Mocht je persoonlijke situatie zodanig zijn, dat het stappenplan niet voor jou geschikt is, dan wordt dat vanzelf aangegeven. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een fiscaal partner hebt of meer dan ongeveer € 20.000 aan vermogen hebt.

Hoe worden mijn studiekosten berekend?

Door de vragen die we stellen over je studie, bepalen wij of er aftrekbare studiekosten zijn. Soms gaat dat op basis van de werkelijke kosten die je voor je studie hebt gemaakt, maar soms gaat dat ook op basis van vaste aftrekbare kosten. In dat geval is het dus niet nodig om je werkelijk gemaakte kosten in te vullen. Als blijkt dat je hier geen recht op hebt, dan verschijnen automatisch de vragen over de werkelijke kosten. Volg dus gewoon het stappenplan.

Wat als ik een fout heb gemaakt in mijn gegevens?

Als je een fout hebt gemaakt, is dat heel vervelend. Die fout moet je dan wel verbeteren. Dat kun je doen door het stappenplan opnieuw (en nu wel goed) in te vullen. Wij dienen dan de aangifte opnieuw in bij de Belastingdienst. We zijn dan helaas ook genoodzaakt om het bedrag nogmaals te incasseren.

Het is al 1 mei geweest. Kan ik mijn belasting nog terugvragen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Alleen als je verplicht bent om aangifte te doen, moet dat voor 1 mei. Een teruggaaf kun je altijd indienen (tot maximaal 5 jaar terug).

Hebben jullie een DigiD-code nodig om de aangifte in te kunnen dienen?

Nee, die hebben wij niet nodig. Je hebt ons gemachtigd om de aangifte in te dienen. Dat kunnen wij zonder DigiD-code.

Kan ik hier mijn vertrouwelijke gegevens veilig achterlaten?

Je gegevens zijn beveiligd voor derden door middel van een SSL-certificaat. Alle gegevens die je via onze site verstuurt, zijn versleuteld en zijn daardoor voor anderen niet zichtbaar. Er is dus sprake van een beveiligde verbinding.

Ik ben mijn jaaropgave kwijt of ik heb er nooit een ontvangen. Wat moet ik doen?

Je kunt vragen aan je werkgever of hij er nog één wil geven. Die is verplicht om er ten minste één aan jou te geven, dus als je er nooit een hebt gehad, heb je daar recht op. Je kunt ook met op laatste loonstrookje bij de cumulatieve gegevens kijken. Hier zie je ook wat je in totaal hebt verdiend gedurende het jaar. Daar vind je ook de loonheffing, de arbeidskorting en het fiscale loon op terug. Let er wel op dat je echt je laatste loonstrook van het jaar gebruikt. Je hele inkomen van dat jaar moet er immers op staan vermeld, dus inclusief bijvoorbeeld je vakantietoeslag, winstuitkering en dertiende maand.

Als ik nu wat terugkrijg, kan het dan zijn dat ik later weer moet terugbetalen?

Als je het stappenplan juist hebt ingevuld, hoef je niet bang te zijn dat je geld terug moet betalen. Eerst zal de Belastingdienst je een voorlopige aanslag sturen. Daarop staat het bedrag dat je van de Belastingdienst terugkrijgt. Enkele dagen daarna zul je het geld op je rekening ontvangen. Vervolgens neemt de Belastingdienst de tijd om je gegevens nog eens extra te controleren. Daarna zal je een een definitieve aanslag ontvangen. Over het algemeen zit hier geen verschil tussen.

Kan ik mijn belasting ook met jullie doen als ik niet studeer of iets ouder ben?

Wij richten ons voornamelijk op jongeren. Mocht je persoonlijke situatie zodanig zijn, dat het stappenplan niet voor jou geschikt is, dan wordt dat vanzelf aangegeven. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een fiscaal partner hebt of meer dan ongeveer € 20.000 aan vermogen hebt.

20000
Gingen je voor
145000
Belasting teruggave
5
Minuten werk